Färdigmat

Det enklaste sättet att tillreda mat ute i vildmarken är att använda färdigmat. I butikerna finns många olika typer av torra livsmedelsprodukter, såsom påssoppor, såspåsar, måltidspåsar med pasta- och gryträtter samt torkade grönsaker. Det finns även konserver för många olika smaker, även om de är ganska tunga att bära.

Till mellanmål kan man skaffa till exempel torkad frukt, nötter, energi- och müslistänger eller mellanmålskex. I en stor del av de färdiga produkterna finns flera olika typer av tillsatsämnen, till exempel glutamat som smakförstärkare, och ganska mycket salt. Om du vill använda färdiga produkter som innehåller mindre tillsatser kan du köpa ekologiska produkter.

För att förbättra smaken och näringsvärdet hos färdig, torkad mat kan man tillsätta torkade grönsaker, köttfärs eller linser.

En kåsa står på stenen, kåsan är fylld av russin och olika nötter.

Läs mer